Εάν αποδοθεί «ελευθερία» στον ποινικά κρατούμενο Ρωμανό, τότε θα αποκτήσουν κεκτημένο δικαίωμα όλοι οι έγκλειστοι των φυλακών της χώρας!

Gkrafiti-Romanos-Athina 051214Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό, όσον αφορά την «ευγενική» απόπειρα αυτοκτονίας με τη μάσκα της «απεργίας πείνας» που προσπαθεί ο ποινικά έγκλειστος σε σωφρονιστικό ίδρυμα, νεαρός Νίκος Ρωμανός. Συνεργάτες σε αυτό το έγκλημα, όπως όλα δείχνουν, είναι οι γονείς του, κάποιοι γιατροί που έχουν ξεχάσει τον όρκο του Ιπποκράτη, και φυσικά κάποιο πολιτικό υπόβαθρο.

Είναι απίστευτο το γεγονός να διαπράττεται ένα έγκλημα μπροστά στα μάτια όλων των ελλήνων πολιτών και να μην αντιδρούν ούτε οι εισαγγελικές αρχές της χώρας, αφήνοντας δύο γονείς να δολοφονούν το παιδί τους αφήνοντάς το να εξαντληθεί τελείως οργανικά, γιατρούς να εκτελούν μια καμουφλαρισμένη «ευθανασία» σε «απεργία πείνας» και κάποια πολιτικά κόμματα να εκμεταλλεύονται αυτή την θεατρική παράσταση , μετατρέποντας την σε τραγωδία!

Αναλογιστείτε εάν το ίδιο αίτημα του κ. Ρωμανού γίνει έστω από το 50% των έγκλειστων των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας… όταν τα προγράμματα επιμόρφωσης των, για ένταξη και επαναφορά στην κοινωνία είναι εφικτό για όλους τους κρατούμενους των φυλακών.

Το πλέον όμως απαράδεκτο όλων όσων διαδραματίζονται στην χώρα μας αυτές τις ημέρες είναι το γεγονός ότι ξαφνικά εμφανίστηκαν μάζες «επαναστατών» που ήταν κρυμμένοι σε σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας…

Είδατε κανέναν από αυτούς τους «επαναστάτες» τόσο καιρό που κατακερματίζονται οι συντάξεις να αντιδράσει μαζί με τους ηλικιωμένους που έκαναν πορεία με τα μπαστούνια αλλά και τα «Π»;

Είδατε κανέναν από αυτούς τους «επαναστάτες» να συμπαραστέκεται στις αντιδράσεις των καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών που βρίσκονταν μήνες έξω από τα υπουργείο ενώ δεν ήταν λίγες εκείνες που οδηγήθηκαν στα νοσοκομεία της Αθήνας ώστε να νοσηλευθούν μετά τη βία που δέχθηκαν από τα ΜΑΤ;

Είδατε κανέναν από αυτούς τους «επαναστάτες» να βγαίνει στους δρόμους για τους αβάστακτους φόρους που ασταμάτητα ζητά το σάπιο πολιτικό σύστημα εξοντώνοντας την οικονομία της χώρας άρα και όλων των πολιτών που την αποτελούν;

Αυτοί είναι μερικοί λόγοι που μας κάνουν να σκεφτούμε τελείως διαφορετικά γι αυτή την «θεατρική παράσταση» του κ. Ρωμανού και των συνεργών του, όλων αυτών που προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρόκειται για ένα καημένο παιδί που χάνει τα δικαιώματα του στην μόρφωση… αναρωτηθήκατε ότι φυλακή σημαίνει «χάνω τα πολιτικά μου δικαιώματα» άρα η επιλογή του νεαρού έγινε τότε με τις πράξεις του, πράξεις τις οποίες συνυπεύθυνοι είναι και οι γονείς του, όπου προφανώς δεν του έμαθαν ότι σε δημοκρατικά συστήματα οι κλοπές, οι τραμπουκισμοί και τα πλιάτσικα θεωρούνται φασιστικές τακτικές.

Πώς μπορεί λοιπόν ένας νεαρός ο οποίος δεν σεβάστηκε τη δημοκρατία τη δική μου να ζητά να του αποδοθεί δημοκρατία;

Είναι καιρός να αρχίσουν οι νόμοι να παίρνουν σάρκα και οστά εάν πραγματικά επιθυμούμε ισονομία και ισοπολιτεία, δύο σημαντικά στοιχεία μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

Αυτό σημαίνει ότι πρώτοι θα πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο όλοι όσοι εν γνώσει τους έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση. Επέτρεψαν δηλαδή στους διαχειριστές των χρημάτων της χώρας να κάνουν ατασθαλίες χωρίς να τιμωρηθούν.

Αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για να αντιδράσουμε, αλλά κανένας δεν μπαίνει στο κόπο… βλέπετε αυτό θα έχει όφελος στο σύνολο των ελλήνων και όχι σε μια μερίδα ελλήνων….

Αυτό θα έχει αντίκρισμα σε ολόκληρη την χώρα και όχι σε κάποιο πολιτικό κόμμα…

Αυτό αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι το «σκηνικό» που διαδραματίζεται στα μάτια όλων των πολιτών της χώρας έχει υστερόβουλα αίτια… σίγουρα πάντως δεν στήθηκε για το κοινό συμφέρον ολόκληρου του Ελληνικού λαού.

Σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα, μόνο σάπιες τακτικές εξελίσσονται τελικά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο έλληνας να διακρίνει τι είναι σωστό και τι όχι για αυτή την χώρα… προκαλώντας εύλογα το ερώτημα «μήπως όλα είναι κατασκευασμένα-σκηνοθετημένα τόσο καλά ώστε να μπορούν να παρασύρουν τον ελληνικό λαό;»

Υπάρχει τελικά πολιτικό σύστημα που να εκτελεί τους νόμους προς όλους τους πολίτες με ίσα μέτρα και ίσα σταθμά…;   …ίσως τότε να γνωρίσουμε την Δημοκρατία που κάποιοι «δολοφόνησαν» τα τελευταία 40 χρόνια!

Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί η έννοια της «ελευθερίας», διότι ελευθερία πρώτα από όλα σημαίνει σεβασμός στον ίδιο μας τον εαυτό και μετά στο κοινωνικό σύνολο όπου επιθυμούμε να ανήκουμε!, αφού πρώτα πάψουμε να λειτουργούμε «κατά το δοκούν»!