ΑΡΧΙΚΗ

Δεκάδες παράνομοι μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα από ιστιοφόρο για να σωθούν ανοικτά της Κρήτης - Δύο συλλήψεις

Lathrometanastes 040618aΕξήντα πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μεταφερθεί στη Σητεία - Τους άφησαν στο έλεος του Θεού οι διακινητές τους.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες -μεταξύ των οποίων αρκετές γυναίκες και εννέα παιδιά- είχαν εντοπιστεί χθες Κυριακή (03/06) σε ιστιοφόρο σκάφος ανοιχτά της Ζάκρου.

Κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν τις Αρχές για το ιστιοφόρο, το οποίο, όπως ανέφεραν, είχε περίεργη κινητικότητα στη θαλάσσια περιοχή. Στο σημείο έφτασε το Λιμενικό ενώ ο κυβερνήτης του ιστιοφόρου προσπαθούσε να κρύψει το σκάφος προκειμένου να μην εντοπιστεί, με αποτέλεσμα πολλοί από τους πρόσφυγες και μετανάστες να βρεθούν στο νερό και να αναγκαστούν να κολυμπήσουν μέχρι την ακτή.

Οι λιμενικοί τους εντόπισαν σε κολπίσκο της περιοχής και τους παρέλαβαν για να οδηγηθούν στη συνέχεια στη Σητεία με λεωφορείο του δήμου, όπου και διανυκτέρευσαν. Παράλληλα, σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε μετά από έρευνα το ιστιοφόρο αλλά και δύο διακινητές οι οποίοι συνελήφθησαν.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η ταυτοποίηση των προσφύγων και μεταναστών. Όσοι από αυτούς δεν διαθέτουν έγγραφα θα μεταφερθούν στην Αθήνα.