ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Η Ευρώπη δεν θα μας επιβάλει κυρώσεις - Η Ελλάδα έχει κόμπλεξ

| | Εκτύπωση | Εμφανίσεις: 52

Tsabousoglou 030420"Η Ελλάδα λειτουργεί με τα κόμπλεξ μιας μικρής χώρας" δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνεχίζοντας την επιθετική ρητορική του.

Ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία δεν περιμένει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα της επιβάλει κυρώσεις εξαιτίας της διένεξής της με την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο.

Η ΕΕ έχει υπογραμμίσει πως υποστηρίζει πλήρως τα μέλη της Ελλάδα και Κύπρο στη διένεξη και πως σχεδιάζει κυρώσεις που ενδέχεται να επιβάλει στην Τουρκία, αν δεν αρχίσει διάλογος.

"Κομπλεξική μικρή χώρα" η Ελλάδα
Ο Τσαβούσογλου ισχυρίσθηκε και πάλι στη συνέντευξή του στο NTV ότι η Τουρκία είναι ανοικτή για συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις.

Για την επιστροφή του Oruc Reis στο λιμάνι της Αττάλειας, σχολίασε ειρωνικά τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη και της Κ. Σακελλαροπούλου: "Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε καλό βήμα. Η Ελληνίδα πρόεδρος είπε υποχώρηση. Αν μας ρωτούσαν θα τους λέγαμε πως επέστρεψε για συντήρηση. Μάλλον μιλούν στο κοινό τους".

Συνεχίζοντας την επιθετική ρητορική του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε την Ελλάδα ότι λειτουργεί με τα κόμπλεξ μικρής χώρας: "Η Ελλάδα λειτουργεί με τα κόμπλεξ μιας μικρής χώρας.

Οι προκλήσεις Ακάρ
Σημειώνεται ότι χθες, Κυριακή, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έθεσε θέμα αποστρατικοποίησης του Καστελόριζου, την ώρα που στο ακριτικό νησί βρισκόταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Παράλληλα, ο ίδιος αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωναν ανοικτοί σε διάλογο. Η τουρκική θέση μετά και την αναχώρηση του Oruc Reis είναι πλέον διάλογος με τον όρο ότι αυτός θα γίνει χωρίς προϋποθέσεις, άρα να τεθεί στο τραπέζι όλο το εύρος των θεμάτων και επομένως και των ανυπόστατων διεκδικήσεων της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.